Mysigt värre.

Nästsista dagen på 2007. Det känns lite läskigt faktiskt. 2007 kommer ju aldrig igen liksom. Det där lät ju normalt. ;) Snart ska jag packa en liten väska med varma saker för imorn efter hoppkursen ska vi åka till Järvsö i några dagar och åka skidor. Och där ska vi också fira nyårsafton med en massa skojiga typer. Det blir kul.
Igår kollade jag och familjen på Arn. Jag grät massor. Den var jättesorglig. Och jättebra. Titta på den. :)

 
Och den här snyggingen blir snart min. Mitt hjärta tillhör Nikon D40x.

Saker du kanske inte visste om mig...

Jag tycker att alla har rätt att få chansen att lära känna mig lite granna, eller lite bättre, eller något. Hahahaha. Så varsågod, mina tolv läsare om dagen, här får ni 21 saker av mig om mig.

1. Jag heter Sara i mellan-namn.
2. Jag verkligen hatar jordärtskockor.
3. Jag blir livrädd när brödrosten poppar upp...
4. ...och brukar därför hålla för öronen och sjunga när den är påväg att göra det.
5. Jag blir lycklig av att  göra snöänglar.
6. Jag älskar ordet 'kärlek'.
7. Jag skrattar massor...
8. Och flummar gör jag också en del.
9. Ibland är jag jätteblyg och säger ingenting.
10. Jag är helt såld på killar med mörkbruna ögon...
11. ... Och på Chai-latte med.
12. Kladdkaka är det godaste jag vet...
13. ...Och en gång åt jag en halv kladdkaka på en kväll. (Jag mådde så illa att jag trodde jag skulle dö)
14. Jag är allergisk mot sushi...
15. ...men tycker att det är jättegott.
16. Jag tycker att matte är kul.
17. Jag tycker att det är roligt att springa runt i skogen och knäppa kort på tallkottar och barr.
18. Jag har rullat ner för nästan en hel skidbacke med skidorna på en gång. Fast det var inte meningen.
19. Jag umgås mer med mina låtsas-syskon än med mina "riktiga".
20. Jag tycker att Janssons frestelse är det bästa med julen.
21. Och imorgon ska jag fira julafton hemma hos min farmor och farfar.

Nu vet ni. Lyckost er.


Dan före dan före dopparedan.

Idag har jag och Luven varit i stan. Vi skulle egentligen bara secondhandshoppat för att det är så himla bra men det vart inte så. En snabb sväng in på Myrornas och sen tog vi tunnelbanan till hötorget och så gick vi och fikade och jag köpte de sista julklapparna. Luven skulle hem och klä julgranen med familjen. Vi ska inte ha nån gran i år. Det är lite trist. Fast bara lite. Imorn ska jag försöka släpa med mig någon skoj person ut för att fotografera. Därför hoppas jag, och tycker att alla andra också borde hoppas på att det blir en solig och snöig dan för dopparedan. Och så vore det ju roligt också om det kom lite snö på självaste dopparedan. Varför den nu kallas så.

Nu äre slut.

Nu är sista dagen ht - 07 slut och allt känns toppen. Vi har fått våra terminsbetyg och nu är det bara fyra dagar kvar till julafton. Allt är bäst just nu! Jag ska slappa en massor, åka skidor, shoppa, öppna julklappar, ge julklappar, äta massor av god mat, föräta mig på julgodis, lyssna på Håkke Hell tills jag dör, fylla år och må jättebra. Jag älskar julen helt enkelt. Och idag har vi bytt julklappar med vänner. Det vart mest massor av godis. Och så lite annat skoj också.
Jag älskar julen, jag älskar mig själv och jag älskar pepperkakor. Nu var det sagt. Puss och kram.


Det här var ju lite coolt... (;

image122
Jag bläddrade lite i en tidning och så får jag syn på det här... Det är mitt lag och min tränare om ni inte fattade det... Haha. ;) Det var en träning jag inte orkade gå på, jag ville hellre vara hemma och äta lussebullar. x)

Det här hade jag och Kajsa väldigt kul åt på lunchen.


Två dar kvar.

Nu har vi fått nästan alla våra terminsbetyg och det känns jätteskönt. Och nu är det ju bara två dagar kvar så allt känns helt jättebäst. Och så känns det jättebra att vi inte ska ha en enda mattelektion till på hela det här året. Och inte engelska heller för den delen.
Om ett tag ska vi göra fudge och nu ska jag strax slå in de sista julklapparna. 16 av 17 har jag fixat och den sista tror jag att jag ska inhandla imorgon.
Idag åkte jag, Hellebell och Kaj till centrum och köpte pappersdukar och massor av julmust till på fredag då vi ska ha nån sorts avslutnings-"fest" med klassen. Och vi har erbjudit oss som festfixare. Så typiskt mig. (;

En sån där julkonsert.

Imorn är det julkonserten i Filadelfiakyrkan. Det kommer bli det sämsta året någonsin, det säger alla. Men det gör inte så mycket. Jag får ju i alla fall använda min fina klänning. (;

image119image120image121

Idag är det lördag.

Nu ska jag strax äta frukost och sen så kommer Hell och hämtar mig och sen ska vi och Kaj och Luv ocksårå åka till Täby centrum och dela ut sånna där isskrapor. Det står Bongo på dom. Bara i alla fall om ni undrade alltså...
Efter isskraporna ska vi strosa lite i centrumet. Det blir mysigt.
Och om ni vill veta så bor det en kanin (okej, en hare då) under vår gamla kaninbur. Den är söt.

Tjoo. Nu ska jag äta frukost.

Tur att jag tog min snyggaste bh i morse, haha.

Tänk er mig. Stå i en provhytt på MQ. Jag har precis dragit av mig den röda klänningen jag provade när mamma får för sig att gå ut ur provrummet. Hon går ut och tar klänningen med sig för att betala. Hon öppnar dörren på vid gavel och går därifrån - utan att stänga dörren efter sig. Kvar står jag i bh och strumpbyxor och förbi går först två tanter och sedan två killar i typ samma ålder som mig. Och ja, alla glodde in och de tittade inte bort när de såg att jag liksom inte hade, öhum, så mycket kläder på mig utan fortsatte stirra tills mamma kom tillbaka och stängde dörren ("ojdå, jag trodde att jag stängde efter mig, fniss, fniss"). Tänk er det och föreställ er att det hände ikväll, för typ en timme sen. Japp, då har ni min kväll. Fast en klänning vart det i alla fall.


...

Den här dagen har verkligen inte gått bra. Den sög helt enkelt. Nu tänker jag proppa i mig en massa mandariner och dricka te och sen ska jag åka och fixa det sista till mitt rum.

En sån där lista igen.

Jag vill fylla i en sån här lista. Även fast jag nästan aldrig brukar läsa andras och fast det är dötrist. Men nu kommer en här i alla fall som jag har kopierat av nån (?).


Tio första:

Första bästa kompis: Sofie. Eller Carro. Eller nån.

Första bil: En blå volvo. Fast den var ju inte min direkt.

Första kärlek: Ingen aning. Nån på dagis kanske. ;)

Första husdjur: Stampe. Han var en kanin.

Första semester: Canarieöarna när jag var typ 3.

Första jobb: Eh. Kasnke barnvakt. Eller knatteledare.

Första köpta skiva: Haha, ingen aning. Kanske typ Spice girls.

Första riktiga kärlek: Pass.

Första piercing: Hål i öronen.

Första konsert: Kanske i tvåan när jag spelade ängeln Gabriel. Haha.

Sju sista:

Sista bilfärd: Imorse.

Sista filmen du såg: Wild Child.

Sista ringda telefonsamtal: Eh... Nu måste jag ju tänka. Det måste varit till Karro.
Sista bubbelbadet: Hemma hos Lisa efter Västerås.

Sista spelade cd: John Mayer.

Sista gången du grät: I lördags när vi tittade på film.

Sista måltiden: Lunchen i skolan idag. Och sen har jag ätit några mackor också.

Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar? Näpp.

Blivit arresterad? Nej, inte vad jag vet. Haha.

Blivit kär vid första ögonkastet? Nej inte direkt. Eller jo, typ halvt.

Fått ditt hjärta krossat? Den vill man ju svara nej på.

Sagt att du älskar någon utan att mena det? Ja, fast det var länge sen nu.

Haft ett one night stand? Näj.

Busringt till nån? Hahahahaha. Såklart.

Kul man kan ha. (;


Om en månad är jag ett år äldre.

Idag är det exakt två veckor till julafton. Och exakt tre veckor till nyårsafton. Och så exakt fyra veckor till min födelsedag. Det är lite mysigt. Fast lite trist att allt händer på samma gång. Om en månad är allt slut och vi har börjat skolan igen. Sen är det bara några veckor kvar till sportlovet och efter det kommer praon och sen är det påsklov. Sen är det ju bara några veckor och sen är det sommarlov. Jävlar vad positiv jag lät där då.

Tillsammans med Bulbur, Janus och Kajsa.

Det var bäst. Hahahaha. Jättekul och jättebra och så var det lite läskigt också. Jag och Luv och Kaj åkte först in till staden. Natten innan hade jag drömt att mitt halsband skulle gå sönder och att mamma skulle ringa och be mig att köpa en resväska, och nu kommer det läskiga - mitt halsband gick faktiskt sönder. Sen gick jag bara och väntade på jag skulle få ett köp-resväske-samtal från mamman. Fast det kom aldrig. Det var läskig sak nummer ett. Läskig sak nummer två var när jag gick in i provrummet på Zara och snabbt stängde igen eftersom jag såg mig själv i spegeln och trodde att det var upptaget. Det var spooky. Jag kände inte igen mig själv liksom.
Sen gick vi runt en massa och åt på donkis och fikade på något ställe som jag tror hette The Pu. Haha. Sen i alla fall åkte vi hem (tillsammans med en lång kofta och ett halsband) och så gick vi och köpte pizza och godis och träffade Karro och hyrde fyra filmer. Fantomen på operan, Wild Child, Fjorton suger och Marie Antionette. Sen satt vi halva natten och myste och så grät vi lite också och skrattade en massor. Ja, det var bäst. Och så var det lite kul också att Kajs frisör frågade om jag och Kaj vill vara hårmodeller i vår. :)

                 

Och sen har vi lärt oss att man faktiskt inte kan ringa till skolkatalogen när man har tappat bort den för att höra vart den är. Och Louvisa har lärt sig vad ett internskämt är.

Ibland önskar jag att jag var en sim-gubbe.

Jag har sån himla träningsvärk i mina armar. Och i axlarna. Det gjorde t.o.m. ont att klä på mig imorse. Vi hade ringhängnings-sak på gympan igår och i förrgår, sådär när man ska göra lite olika grejer när man hänger i ringar, typ sånna där saker som flokatter och moflatter och vad det var. Nu håller jag på och dör. Dessutom har jag blåsor i händerna men när jag visade dom för min gympalärare och tyckte att jag inte behövde göra något mer den lektionen visade han sina händer med stora, gula förhårnader i och sa att det var bara att härda ut så gick det över efter ett tag. Då kändes det ju mycket bättre. Det känns redan jobbigt att veta att jag måste dra av mig alla kläderna igen i kväll. Plus att jag måste sätta på mig ridkläderna nu också. Mina armar kommer att dö.

mAGNESium

Vad är det för ett namn som går att hitta i ett ord på något som jag inte riktigt vet vad det är men som har något att göra med no?

Jag och min humor är lite lika på något sätt.


FOKUSPÅÖGAT

image80

       

Förresten luktar det AIK i Rotebrotunneln.

En stycken musiklektion, en stycken inlämning av medeltidenarbetet, en stycken hänga-gubbenlektion som egentligen skulle varit NO, en stycken spagetti-och-köttfärssås-lunch, en stycken (eller snarare flera stycken) skrattanfall på lunchrasten, ett stycken slöjdprov och en stycken smörkniv, och så ett stycken matteprov. Det var min dag. Ikväll är det de desperata hemmafruarna på televisionen.


Kvällens örongodis.

Tråkdag i skolan. Efter det åkte jag hem till Lisfis och vi tittade på film och gosade med Fisens hund Fiffen. Nu har jag precis gjort klart so-arbetet som ska lämnas in imorn och pluggat lite matte till provet. Nu sitter jag och lyssnar på John Mayers Stop This Train och dricker te. Det är typ världens bästa låt. Just nu i alla fall. Idag. Ikväll. Den är bäst.
Nu ska jag gå och sussa. Eller ja, efter att jag tagit bort sminket och borstat tänderna och skrivit ut medeltidspappret och läst lite i boken jag håller på att läsa. Flickan som var vacker i onödan. Den är ganska sådär bra. Men jag behöver något som man kan lägga ifrån sig utan att dö av längtan att få läsa mer i nu efter alla sömnlösa nätter med Harry Potter. Haha, det där lät ju fint.

image79
Och såhär ser Kajj ut när hon sover.

Är det möjligtvis en hamster?

Idag har jag och Lisen varit i Hufvudstaden. Lisa fick en sockerkick av alla coca-colorna hon drack och hoppade runt och pratade oavbrutet men annars var det mysigt, haha. Tröjan från Monki köptes inte eftersom den typ var slut. Fast lite småpryttelyttlar vart det.
Och så måste jag bara säga att jag hatar kedjebrev, så ni som har varit så gulliga och skickat typ åttahundra kedjesms och kedjemejl till mig idag kan väl vara så snälla och utelämna mig från listan nästa gång ni får för er att skicka ett sådant. ;)

image78
Den här hittade jag när jag rotade runt bland några gamla bilder... Och vad det är? Det vette fan.

Lördagar är ju ändå alltid lördagar.

Det gick ju inte sådär jättebra idag. Vi förlorade alla matcher utom en. Dessutom har mitt långfinger varit bortdomnat hela dagen. För er som undrade. Jag kanske borde bli orolig. Kan inte fingret typ ramla av?
Om en timme börjar julkalendern. Den måste man ju bara se på. Och imorn ska jag och Lisfisen till stan. Det blir kul. Och då ska jag slå henne. Fast bara lite och inte så hårt. Hon la upp en ful bild på mig och Elin i sin blogg. Fast bara för det behöver ni ju inte kolla. Sicken tur att jag tog bort alla mina kontakter. Fast den här dagen har varit ganska mysig ändå. Trots allt...
Min pappa frågade just varför jag betedde mig som en tonåring. Kanske för att det är precis vad jag är?

Puss och kram
Agnes.

RSS 2.0