Sheat.

Ojdå.. Ändrade planer. Jag ska visst spela cup hela helgen. Jag fick en chock när jag läste det. Jag är verkligen dålig på att läsa mejl.

Det där med att skriva intressanta blogginlägg...

Supervanlig fredag. Inget speciellt hände och allt var precis som vanligt. Förutom att jag hade med mig en mosad mandarin och att vi hade ett spanskaprov. Ett litet sådant. Senare idag väntar ridningen med Emulen och sen ska jag checka Idol, även fast Dannemannen har åkt ut. Det var trist. Men jag får väl ringa en röst på Amanda i alla fall. Hon är bra. Imorn ska jag och Kajjo åka in till den stora staden och börja med klappköpandet och jag ska antagligen köpa en fin tröja som jag har spanat in på Monki. Det blir fest. Det känns som att jag talar lite i koder. Jag känner mig faktiskt lite som Dumbledore, i Harry Potter dåra för er mindre insatta. Förresten så kommer det upp 69 700 000 träffar när man söker på Harry Potter på google. Hjälp. Jag är verkligen besatt.


HarryPotter-feber.

Nu är det slut. Helt finito. Det kommer likom inte hända något mer och nu är det bara till att läsa alla de gamla om och om igen. Det känns trist. Typ som när sommarlovet är slut eller nåt, även fast det var ett bra slut. Ett väldigt bra slut. Sådär bra att när man slår igen boken efter sista sidan får man välbehagliga rysningar längs ryggraden. Allt gick ihop och allt kändes helt jätterätt. Fast sen när jag insåg att nu är boken slut och nu kommer det inget mer, Harry Potter är liksom helt slut, så blev allt jättetrist. Inte ens tortellini med gorgonzolaost smakade bra. Fast det känns ändå ganska muppat. För tre månader hade jag inte läst en enda Harry Potter-bok och hade inga som helst planer på att göra det. Men efter en regnig vecka i Dalarna ändrade jag mig och sen dess har jag legat hur många kvällar som helst med näsan nertryckt i 7 sånna här jätte-många-hundra-sidor-långa böcker. Det är det bästa jag läst, helt klart. Bästbästbäst. Det är bara Helena som är värre än jag. Och Korven. Det smittar.

Ohändelserik dag.

Idag har varit en ganska bra dag. Ett litet no-prov var det enda jobbiga. Fast det var inte särskilt jobbigt. Jag är kanske skum, men jag gillar faktiskt att ha prov (när man har pluggat). Det var prov på Surt och basiskt och när provet var klart var jag helt röd om kinderna och var så kall att jag skakade om händerna. Helena (som såg likadan ut) och jag kom fram till att det nog berodde på att allt blod går upp i hjärnan när man tänker och då finns det inget blod kvar till händerna. Jag tycker faktiskt att jag och Lellebell är helsmarta.
 Egentligen skulle jag och Kajjo ha bakdag idag. Fast jag glömde det och åkte hem istället. Vi ska i alla fall till stan och börja med julklappsinköp på lördag. Kanske.

/Agnes.

image77
Jag och Hellebell är sånna här smart-rumpor.


Nu när du har blivit byxmyndig och allt.

Jag tänker inte skriva sådär jättelångt som jag alltid brukar göra om hur mycket jag älskar dig och hur mycket du betyder och allt det där, för det vet du ju redan, right? Du är i alla fall bäst och jag hoppas att du får världens bästa födelsedag.

image75

Grattis Emulen för idag fyller du 15. Fast på bilden var du typ 12... (a)
puss och kram

I mina snöplogar-skor.

Sol, snö och massor av iskristaller. Det har varit min dag hittils. Och en jätteäcklig lunch bestående av brända mackor med salami och rinnande ost och en kopp kallt te.

                      

Nu ska jag ta en dusch och klä på mig något snyggt och kila iväg till Emulen som ska ha fest ikväll.
/Agnes.

Daniel är liksom bäst.

Daniel. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4
Han är coolast. Han är snyggast. Han är bäst. Alla älskar Daniel.

Det var hallå-dagen igår men jag missade den; Så, Hej! i efterskott.

Idag var det bakning at Kajjos pläjjs som gällde. Det var myys. Vi bakade sånna här Lost-kakor. Det är sånna där Chocolate Chip Cookies som vi brukade baka varje onsdag till Lost men eftersom inte det inte börjat än så har det inte blivit så mycket kakor på senaste tiden. De vart goda fast efter massor av te och kakor mår jag illa. Man ångrar sig alltid efteråt och lovar sig själv att aldrig äta några kakor mer igen (och sen glömmer man bort det och så äter man lika många nästa gång i alla fall).  Nu sitter jag här i min norska fiskartröja och mina nya tantjeans från Salt och känner hur kakorna är på väg ut under huden. Och där kommer de lägga sig som en tjock kocka och om 40 år sisådär kommer jag att få åderförkalkning. Eller kärlkramp eller nåt annat sånt där jätteäckel. Jag mår illa. Jag ska aldrig äta kakor mer.

/Agnes.


Den bjuder jag på.

image56
Hej jag heter Agnes och jag älskar att spela fotboll. (Tagit av Luvvs)

Främling, varför gjorde du mig till en pudel?

Jag har klippt mig. Och hur det blev? Tja... Jag ser ut som en frizzig pudel. Eller som ett troll. Och samtidigt lite som en tant. Fast mest ser jag nog ut som Carola gjorde för sisådär 20 år sen... Ni fattar ju själva hur nöjd på en skala 1-10 jag är.

/Agnes.

Det var min favoritstrumpa.

Vi hade sammanlagt två ämnen idag. Stämrep och volleybollturnering. Stämrepet var dötrist. Verkligen. Så att man höll på att somna hela tiden. Sen var det lunch och sen volleybollen dåra. Jag klev på en glasbit redan innan första matchen så det vart ingen volleyboll för mig. Och jag kan inte påstå att jag vart sådär jätteledsen - volleyboll är inte riktigt min grej, men att få en glasbit i foten gjorde ont. Ruskigt ont. Sådär ont så man börjar skratta panikslaget. Fast nu gör det inte ont längre. Jag är hemma och jag har lindat in foten i en massa plåster. Det känns ganska bra.
En glasbit i foten, ont i magen, illemående och en strumpa fattigare. Dessutom har det kommit blod på mina balla vita dojjor. Fy fanken vilken dålig dag säger jag bara. Nu ska jag leta upp något läskigt svidande som dödar alla baskilusker. Ikväll väntar i alla fall Desperate Housewives - och en hemringning från Barbro för att vi kom en kvart för tidigt till matsalen.

/Agnes.


1 pjuttig korv till Tompa.

Det finns två sorters människor.

- De som inte gillar salami.
- Och de som gillar salami och som redan har köpt.

Jag är en sån där som äter upp provsmaken mellan husen.

/Agnes.

4 korvar och en husvisning.

Lisa ska komma hit. Nu. Eller vilken sekund som helst. Vi ska pallra oss ut och sälja korv. Sånna där megaäckliga salamis. Inte konstigt att folk aldrig köper någon korv när man är ute. Ingen gillar korv. I alla fall inte de här 1/2-meters korvarna. Jag har sålt 11 stycken hittils och man måste minst sälja 15... Alltså 4 stycken kvar dåra. Det blir min eftermiddag. Sen efter det ska jag åka med mamman min och låtsasfamiljen min och titta på ett hus någonstans-jag-glömt-var. Det blir finnemang. Fast Lisa har fortfarnade inte kommit. Jag får nog ta och ringa henne. Hon svarade inte. Men nu knackar det på dörren.

Tjosan.
/Agnes.

Något att berätta för barnbarnen.

Fiolkonsert i Rubecksskolans aula. "Min" orkester spelade 3 låtar och det gick bra. Vi var fyra stycken, egentligen är vi fem men en var sjuk. Sista låten spelade Johan Stengård med oss. För er som inte vet (jag visste inte vem han var för typ fem timmar sen) så är han en kändis-saxofonist. Han har spelat med bl.a. Celine Dion och Per Gessle och Abba och sånna där coola människor. Han var hur som helst ball. Kände för att skryta lite. Och imorn ska jag och Lisa sälja korv.

/Agnes.

Avslutning med fotbollen.

Kvällen sysselsättning: Middag på San Marco och bowling.
Kvällens prestation: 195 poäng, tre X och två /.
Kvällens lärdom: Det heter strike, inte stroke. Och det är dåligt med ett rakt streck, alltså en miss.
Kvällens roligaste: Lisa med sina 70 poäng, haha.

/Agnes.


Bland svampar och träd.

image54
Foto tagit av Emma

/Agnes.

Omotiverad kondis.

Idag var det BIP-test, ett konditionstest där man ska springa fram och tillbaka jättemånga gånger tills man inte orkar mer. Det gick helt okej, eller jag gick av vid VG-gränsen. Ingen aning om varför, jag var inte särskilt trött, jag bara tänkte att "äh, nu har jag fått VG, det räcker". Det känns ju lite snopet såhär i efterhand eftersom jag antagligen kunnat få MVG (fast så säger man kanske alltid?). Hur som helst så kände jag mig noll motiverad. Jag bara sprang tills jag hade fått ett bra betyg. För nåt är väl fel när man är sugen på en fotbollsträning precis efter ett konditionstest?

/Agnes.

SNÖÖ!

När jag vaknade imorse var det alldeles vitt ute. Och det är det fortfarande. Förhoppningsvis är det inte sån snö som smälter bort på en gång. Hoppas hoppas. Då ska jag gå ut och göra en snögubbe, haha.

Om ungefär en timme ska jag följa med pappa och titta på en lägenhet i stan som han vill ha. Det blir kul, och sen ska jag träffa Hellebelle och vi ska åka någon trevlig stans och titta på skor. :)

image53
Jag och Shagelle och Emma och Nikki i snön förra året.

/Agnes.

Vi fattade aldrig det där med Dam och Herr.

Sådär. En grå stickad tröja från H&M Herr är inhandlad. Det vart också ett par gråa knästrumpor och ett par mysiga svarta strumpebyxor.

/Agen

Hett.


Du får välja vilket du vill av det här pappret.

Idag har jag varit barnvakt, det vart ingen tröja idag heller...

6-åriga storasyster håller fram två papper till 3-åriga lillebror.
Storasystern: Du får välja vilket du vill fast det här ska jag ha. (och tar det ena)

Svårt val. Absolut.

/Agnes.


Mysdag.

Det har inte hänt så mycket idag. Lite spanska, lite matte, lite svenska, lite musik och lite engelska. Det var allt. Och så en jättelång lunch nån gång där emellan eftersom vi fick sluta tidigare på musiken. Dessutom hade vi ingen gympa så vi slutade en timma tidigare än vanligt. Jag och Helena skulle ha åkt och köpt en tröja på H&M som vi spanade in när vi var där i helgen men Helena hade inga pengar så vi gör det imorn istället. Egentligen är det träning idag men jag har fortfarande ont i halsen så jag ska inte gå.

/Agnes.


Sommartider.

Vaknade med jätteont i halsen, eller ja, det började redan igår på kvällen men hur som helst så stannade jag hemma idag. Har kollat på en film och ätit grillmackor. Det var mysigt. Jag kollade på Bridget Jones dagbok 2. Eller den heter nog Bridget Jones på Spaning. Eller På spaning med Briget Jones.. Hur som helst så satt jag och tittade igenom några gamla bilder och nu tänkte att jag skulle lägga upp några här...

            
/Agnes.


Emulen och jag.

Idag kommer Emulen hit. Eller så ska jag gå till henne. Fast jag hoppas att hon kommer hit för jag orkar inte gå dit, haha. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, vi har inte bestämt något. Men ikväll sen ska vi i alla fall rida. :) Skoj.

image38
Ganska gammal bild på mig och min förra medryttarhäst Shagelle.

Osocial var namnet.

Superlugn dag idag. Har mest varit hemma och läst och skickat typ 50 sms till Kajsa som befinner sig i Lilleputtarnas land (Småland). Sen ringde Emulen och frågade om jag ville hänga med ut och springa. Det ville jag ju egentligen inte men jag har inte tränat  på säkert två veckor så jag tvingade mig ut i alla fall. Och nu efteråt känns det ju bra, haha.
Ikväll ska jag bara vara hemma. Kan ju ringa nån men jag känner faktiskt bara för att ligga hemma och ta det lugnt. Mamma ska ut på nånting och jag ska bara slappa, ta en jättelång dusch, laga något gott till mig själv att äta och sen ska jag bädda ner mig framför tv:n. Kanske läsa lite också. Och nej, jag har inte åldrats typ 50 år idag. Jag har bara lust att vara lite osocial.

/Agnes.

image37

Jättegammal bild på mig och kusin vitamin.

Scaaaryy.

BEFORE YOU WATCH THE VIDEO, READ THIS... Strange but interesting. This is a car advertisement from Great Britain. When they finished filming the ad, the film editor noticed something moving along the side of the car, like a ghostly white mist. They found out that a person had been killed a year earlier in that exact same spot. The ad was never put on TV because of the unexplained ghostly phenomenon. Watch the front end of the car as it clears the trees in the middle of the screen and you'll see the white mist crossing in front of the car then following it along the road.... Spooky! Is it a ghost, or is it simply mist? You decide. If you have the sound up a little, you'll even hear the cameraman whispering in the background about it near the end of the commercial. A little creepy but pretty cool!


RSS 2.0