Lättroad

Jag hade lite tråkigt så jag lekte lite i Photoshop. Det var väldigt kul. Jag har skrattat så mycket att jag har ont i magen.
Nu måste jag ju dela med mig av de roliga.
Jag behöver ju inte säga vem de är, för då blir den personen nog inte så glad, men det kanske syns ändå... (A)
Hahahahahahahaha!
Tack för att du är så söt. ^^ <3

08-08-18: Nu Kajsa, har jag tagit bort bilden. Snäll jag är va? ;)

Tisdag

Hej alla glada.
 Idag fick jag mitt nya sim-kort så f.o.m. imorgon kommer ni att kunna nå mig på mobilen igen. Samma nummer och allt. Jag ska få farmors gamla mobil. Eller ja, snarare nya. Hon har haft den i en månad och förstår den inte alls så hon ger den till mig. Fint ska det bli. Det har känts helskumt att inte ha någon mobil.

Idag har jag, Elin och Lisa varit på Bonäsbadet i Stäket och grillat. Vi gick av vid busshållplatsen McDonald´s och gick därifrån. Jag tyckte att det var lite ballt att att de har en egen busshållplats, men i och för sig har ju jag en egen väg. Och ett berg. Och en lund. Kung Agnes väg. Agnes berg. Och Agnes lund.
Det regnade när vi skulle grilla så vi gömde oss bakom ett hus. Efter blev det sol och varmt och då badade vi. Eller Elin och Lisa badade, jag plaskade med fötterna.

Ikväll blir det hem till Lisa för att titta på film och tälta. Jag och Elin ska gå ner och hyra någon strax. Vi vill se den där The Tracey Fragments med Ellen Page. Hon som är med i Juno, ni vet.


Söt unge

Söt unge
Den här lilla killen träffade jag på på en student någonstans den här sommaren. Han hette Frank och var så söt (förutom salivdroppen på hakan då, kanske) att jag var tvungen att ta lite kort på honom.
PUSSAGNES

Fredagen den 13:de

I fredags var det ju Håkan Hellström på Grönan. Vi kom dit jättetidigt och jag, Kajsa, Kajsas storebror och hans kompisar hamnade jättelångt fram, där vi satt hela dagen på en filt.

Jag åkte in lite senare än dom andra och eftersom det tar ungefär en timme att komma in till Grönan så tog jag med mig min iPod Lasse Larsson för att ha något att göra på tåget och bussen.

Vi satt där från tolv (när dom öppnade) till åtta när konserten började. Jag hade min väska diagonalt över kroppen. Alltså från höger axel till vänster höft och jag tänkte ju inte att någon skulle stjäla en väska på en Håkan Hellström-konsert. Alla är ju där för att lyssna på musiken, tänkte ju jag. Men tydligen inte.

När konserten började var det sjukt mycket folk och så trångt att man typ inte kunde ta upp armarna. Jag gled iväg från dom andra men det gjorde inte så mycket. Konserten var jättebra och jag stod jättelångt fram. Sen så började någon sjunga jättehögt och jättefalskt bakom mig och jag vände mig för att kolla vem det var. Då var det någon i 20-årsåldern som log jättesliskigt mot mig. Vad säger man? Typ invandrare... Eller ja, utlänning. En ung man med utlänsk bakgrund.
I alla fall tänkte jag inte mer på det, utan tänkte bara att han inte kunde sjunga och att han hade ett obehagligt leende. Sen fick jag en knuff i ryggen, och just då håller typ alla på att ramla (dominoeffekten, ni vet) åt andra hållet. Mina skosnören hade gått upp och samtidigt som tjejen bredvid kliver på dom ramlar några andra på mig och jag koncentrerar mig bara på att inte ramla och bli mosad under alla människor.
När alla "slutat ramla" har killen bakom mig slutat sjunga och jag kollar ner för att ev. rätta till min väska. Men då märker jag att den är borta. Då var det bara några låtar kvar och jag stod kvar för att vänta tills de tog slut. Det var så mycket människor att jag nog inte hade kommit ut i alla fall.

Då tänkte jag inte på att väskan hade blivit stulen, utan jag var helt knäckt av tanken på att jag hade tappat den och att den låg under allas hoppande fötter med en helt mosad iPod i.
Jag är ju ganska blödig, som folk som känner mig nog vet, alltså jag har lätt att gråta. Känslig... Eller vad ni vill. Så jag började gråta och en bredvid mig klappade mig på ryggen och sa ungefär "Ja, Håkan är väldigt bra". Och några runtomkring oss nickade instämmande. Som att jag grät för att han var så bra...

Efter en massa extranummer var konserten slut (jag har aldrig önskat att Håkan ska sluta sjunga förut) och jag hittade Kajsa och co. Vi letade runt scenen och gick till service center på Grönan och frågade men vi hittade ingen väska. 
En vakt berättade att det var många ficktjuvar på konserterna som gick in för att stjäla när folk var okoncentrerade och sjöng med i musiken och först då insåg jag att väskan kunde vara stulen.
Vi kan ju hoppa över gråt-delen, så blir det inte så pinsamt.

När jag kom hem i alla fall, så ringde vi polisen och försäkringsbolagen och allt sånt där... Och igår ringde dom och sa att någon hade hittat min plånbok. Alla kontanter var borta men som tur (tur var kanske fel ord) var så fick jag tillbaka mitt leg och mitt bankkort.

Jag antar att det var den unge mannen med utlänsk bakgrund som tog min väska. Om det var han så hatar jag honom. Mer än det mesta.

R.I.P. Lasse Larsson, som bara var min i tre ynke dagar. Min gulliga släkt ska hjälpa mig att köpa en ny och han ska få heta Lasse Larsson den andre.

Om nu någon orkade läsa allt det där så vet ni. Ha aldrig en väska med er på konsert. Och se upp för unga män med utlänsk bakgrund och sliskiga leenden. Nästa år ska jag sitta hemma hela fredagen den 13:onde. Och jag ska sluta lägga nyklar på bordet och gå under stegar och krossa speglar.

Förutom iPoden blev jag av med min mobil, mina nyklar, min plånbok (fast den har jag ju fått tillbaka nu), ca 300 kr i kontanter (dom hade t.o.m. tagit enkronorna i myntfacket), en bussremsa, ett par öronproppar, en ansiktskräm och en alvedon. Plus mitt busskort, men det gick ut i fredags så det räknas inte antar jag...
Och favvo-väskan såklart....

Kusin vitamin

Jag har fått en kusin till. Det är min faster och hennes man som har fått sitt andra barn. Supersöt är hon! Har dock bara sett henne på bild än så länge men de kommer hit om en månad från USA där dom bor. Det var ett tag sen nu så det ska bli jättekul! :)

Kusin Adéle
Kusin nummer sju är den lilla. Hon heter Adéle. Den stora är Anouck, världens sötaste. <3

Parkbänk

Sitter här och deppar. Deppar för att mitt signerade Håkan Hellström-skivfodral ramlade i golvet och gick sönder, och därför att jag är alldeles ensam här hemma och har tråkigt. Dessutom var jag tvungen att laga fiskbullar till middag för det fanns inget annat hemma. Men jajaaaa. Jag antar att jag får hitta på något. Kolla på fotbollen på tv... Eller baka nåt, typ. Hej

Några bänkar i en park

Cosmonova

Om tio minuter ska jag gå och hämta Ella som jag ska barnvakta idag. Vi ska på cosmonova har vi bestämt. Det blir jag, Ella, Kajsa och hennes lillasyster Malin och vi ska se Mumier. Det ska bli kul. Det blev inget med Skansen eftersom det ska regna idag, vilket jag och Kajsa tyckte var tråkigt eftersom det är Pippi Långstrump-dagen där idag. Och sånt är ju alltid kul. (a)
Är hemma igen vid sex ungefär.

Pusshej

Förresten är det nu nästan helt bestämt att jag och Lisa ska till London i sommar! Vi ska bara boka flygbiljetter så är det klart sen. 10-14 augusti är vi alltså i London och shoppar och fikar och går runt och AAAAAAAAAHH! Gud vad kul det ska bli! :D


Stackarn

Det verkar som att det funkar med inställningen i alla fall. Vad trevligt.

Och så kom jag på en kul grej som hände igår. Inget blir lika kul när man skriver det men jag och Linda hade väldigt kul åt det igår i alla fall, haha.
Jag sms:ade lite med Elin medan vi tittade på matchen och så skrev jag, precis efter sverige hade gjort sitt andra mål:
Stackars målvakten. Såg du hur ledsen han var? :(
Och Elin svarar:
Ja :( Han är ju så gammal.

Som att jag menade att det var synd om honom därför att han var gammal. x)

En sommarlovsonsdag

Jag har köpt min iPod nu. Den är jättefin. Fast i silver. Jag hade velat ha en rosa. Eller lila. Men om man skulle ha 4 GB så fanns det bara silver, och 8 GB kostade 500 kr mer. Försöker ladda ner en senare verition av iTunes för det jag har funkar tydligen inte...
Det går inte så jättebra, faktiskt. Antingen är vår datorn muppad eller så är jag väldigt oteknisk. Både och kanske.

Jag och Linda var i kista idag igen. Vi vaknade av väckarklockan halv tio och efter att vi duschat, ätit frukost och gått ut med hunden så åkte vi. Först träffade vi mamma som skulle betala min iPod (för att jag fick så bra betyg (a)) och sen gick jag och Linda och åt lunch och strosade i affärer. Efter det gick vi till ett ställe och jag tog den sista sprutan i en vaccination. Den där livmoderhalscancer-vaccinationen. Så nu är det klart. Bra.

Senare ska vi åka över till min låtsasfamilj och äta middag för min bror på låtsas har gått ut nian och det är tydligen värt att fira. Det blir fint. :)

Puss och kram

- Och efter att jag blivit lite påmind så kom jag på vad jag ska göra på lördag. Först ska jag på barndop i Örebro på dagen och på kvällen ska jag titta på matchen, såklart. Fast vad jag skulle göra på söndag kommer jag fortfarande inte ihåg. Och herre gud, jusste! Nu kom jag på det. Vi ska ha visning på vårat hus. Eller ja, på pappas hus. Vi önskar båda att ingen kommer vilja ha det. Helt sjukt, jag vet, men så är det. Haha.

Sommarlovsplaner för veckan

Måndag (idag): Sov jättelänge och sen åkte jag och Linda till Kista. Linda köpte skor, jag en tröja. Efter det åkte jag hem och var barnvakt några timmar.
Tisdag: Åka till stan och äta lunch med farmor och farfar. Efter det drar jag hem till Linda för att äta, sova och kolla på matchen. Kul ska det bli! :) Tror att det var träning också...
Onsdag: Ska åka och köpa en Ipod och annars vet jag inte.
Torsdag: Jag ska vara barnvakt hela dagen och vi ska åka till Skansen kanske. Eller åka och bada om det blir fint väder. Kajsa och hennes lillasyster kanske ska med också, hehe. :)
Fredag: Först kanske Grönan med alla tjejer och sen helt klart Håkan Hellström på kvällen! :D Jag och Kajsa ska stå längst fram och skrika vid stora scenen.
Lördag: Det var något jag skulle göra men jag har glömt det helt...
Söndag: Samma som ovan. (a)

Photoshop




Bilden längst upp är orginal, eller vad man ska kalla det, och den nedanför är den jag gjorde om i PS. Fast jag vet inte vilken jag gillar bäst.... ;)

Mer bilder

Fler bilder från Ljusterö. :)

Alla förutom Linda. Det blev lite skumt med blixt.

Vi väntar på båten. Alla runt omkring oss trodde att vi var från NY, haha. Eller vi trodde i alla fall att dom trodde det. (A)
Haha, det blåste en del...

Någon (Kajsa, Linda?) hade väldtigt kul och zoomade in mig och Helena.


Helenalus är fräknig och fin.


Kajsa. <3


Karro. <3


Karro och Louvisa. <3


Lijanen var kul. Fast jag kan inte uttala det. Jag säger hela tiden linjalen.


En groda döptes efter Linda. Den fick heta SnutteLinda.


Luvvs. <3


NY-tönt.


Fler NY-töntar.


SnutteLinda igen. ^^


Jag somnade på Helenas axel ett tag. Popcorn-påsen la Linda dit när Kajsa skulle fotografera.


Kvällsbad.

Och några bilder som Luven har tagit. Hoppas att det var okej att jag snodde dom. (A)


Studsmatta. Haha.


Dubbelcykeln var kul.


Alla plus en till.


En stycken badring.

PUSSHEJ

Hallelujah


Helgen har varit full av bad, sol och skratt. Och av låten Hallelujah. Tack för att ni gjorde min helg bäst. ^^ <3


Alla fina flickor. ^^ <3 Alla förutom Kajsa har på sig sina NY-tröjjor som vi fick av Luven. (A)

Fint.

Helena och Kajsa <3

Fyra flickor.

Kvällsbad.

Kvällsbad.

Ett tåg. Kajsa är loket. Hon är bäst på att tuta. ^^

Jag älskar er. <3

Tygsko

Första dagen på sommarlovet. Vaknade av väckarklockan halv nio, det känns inte ritkigt som sommarlov. Men nu ska jag, Linda, Helena, Louvisa, Karro och Kajsa åka till Luvvs land och ta det lungt hela helgen. Det ska bli mysigt. Är tillbaka på söndag. Pusshej


(Bilden är tagen av Lenalus med min kamera. ^^)

Flowerpower

En blomma

Otur

Idag har jag haft världens otur. Eller så har jag kanske bara varit ovanligt klumpig.
Det började när jag stod i badrummet med rakhyveln i handen. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag tror att jag glömde bort att jag hade den i handen och tog ner armen. Jag kände hur den stötte emot höften men det gjorde inte ont så jag tänkte inte mer på det. Efter ett tag känner jag hur det svider sjukt mycket. När jag kollar efter vad det är så rinner det blod från höften. Seriöst, hur lyckas man skära sig med rakhyveln på höften?

Sen hade jag sjukt bråttom och sprang runt i huset för att hitta något att ha på mig. Då var det typ en kvart kvar innan mitt tåg skulle gå så jag var sjukt stressad och sprang in i tvättstugan. Vi har ett rött draperi framför dörren som är gjort av massor av långa trådar. Det sprang jag igenom med världens fart och plötsligt så rycker det till i halsen och jag tappar typ andan. Då hade några trådar bildat en knut längst ner. Så nu har jag ett rött strypmärke på halsen. Och ett skärsår på höften.
Det är nån däruppe som inte gillar mig.

(Fast i och för sig har det var skolavslutning idag så jag antar att dagen var rätt bra ändå. Förutom att det var Kajsas sista dag såklart! :/ )

Helena, jag, Linda, Kajsa och Karro solar.
Det här är en bild från Louvisas bilddagbok som hon tog på lunchen idag när vi låg nere vid vattnet. Om ni undrar så är det jag som ligger utslagen i Helenas knä. Alltså med blommig kjol till vänster. Pusshej

RSS 2.0