Framtidsplaner.

Skola + pannkakskalas idag. Det förstnämda (gaha, vilka uttryck jag besitter) är faktiskt helt okej. Det är faktiskt rätt kul att vara tillbaka igen och om man tänker positivt så skulle man ju ändå inte vilja ha sommarlov i det här vädret. Det är ju så jäklans kallt att man ändå inte skulle kunna göra något. Typ i alla fall inte bada och springa runt på stan i favoritklänningen. Men en skinnjacka har jag fått, om ni inte har kännt lukten av den eller om ni inte läst min blogg (fast jag kanske inte alls har skrivit att jag fått en) så vet ni det nu, att jag har fått en alltså. Fast det var inte av tomten, jag fick den av mamma.
Jag har precis gjort klart engelska-läxan och jag tyckte faktiskt att det var rätt skojj när jag kom in i skrivandet. Jag älskar att skriva har jag kommit på. Idag på svenskan så fick vi en uppgift att skriva. Jobbig och tråkig tänkte jag först ("skriv en dag ur dit husdjurs perspektiv") men efter lektionen hade jag skrivit typ 2,5 A4-sidor och jag fick till och med tjata på min svenskalärare att jag skulle få skriva den längre. Till slut lät hon mig skriva 4 sidor. Gaha. Jag tror att jag ska bli författare. Det vill jag. Författare eller inredningarkitekt. Fast för att bli inredningarkitekt måste man vara jättebra på matte säger Allepalle så jag kanske inte ska satsa på det. Eller kanske ska jag bli en sån här naturmänniska - marinbiolog, eller nåt sånt? Kanske.
På tal om ingenting så sökte jag på Jesus på google alldeles nyss, fråga mig inte varför, men hur som helst kom  det upp 137 000 000 träffar. Alltså 137 miljoner träffar! Herre, säger jag bara. Fyndig jag var då.
  Pannkakskalas äger alltid. Idag vart det bananpannkakor. Dom var smarriga. Fast jag tror inte vi lyckades med en enda hel pannkaka. Det blev pannkakssmet, eller ja, pannkaksgegga av alltihop. Men gott var det i alla fall.

/Agurto.

Pannkakskalas är det bästa som finns.

Nu sitter jag här vid datorn fast jag verkligen verkligen inte borde. Egentligen borde jag gå till tåget ungefär nu men jag sitter här i min röda morgonrock och som ni ser, skriver. Jag borde stänga av datorn nu, kasta på mig lite kläder och sen rusa iväg till tåget - men icke. Jag orkar inte. Jag är så himla trött idag. Kanske inte tröttare än vanligt men när ja är hos pappa brukar jag oftast få skjuts, men p.g.a. möte klockan 8 i stan sitter jag nu här istället. Jag får helt enkelt ta nästa tåg även fast jag antagligen kommer att komma försent. Jag kan inte ens komma ihåg vad vi har första lektionen på onsdagar. Kanske inte så konstigt eftersom vi hittils har gått i skolan på 1 onsdag men i alla fall. Möjligtvis spanska, möjligtvis Engelska. Eller typ matte eller nåt.
 Idag ska jag till Kajjolinen och ha pannkakskalas. Det kommer att äga.

/Agen.

Fy fan fy fan fy fan. Det flög just in en fågel i vårat fönster och nu ligger den på vår altan - död! Fanken alltså. Stackars lilla gråsparv. Men vad skulle den in och göra i fönstret?

Q är en bokstav som är Qul. Q, Q, Q är Qul.

Efter vissa klagomål har jag nu bestämt mig för att ta mig tid att skriva ett litet inlägg. Har inte varit inne på datorn på säkert en vecka eller så. Det känns faktikst rätt skönt. På eftermiddagarna när jag kommer hem sätter jag mig inte direkt vid datorn utan jag går upp, gör en kopp te, några mackor och sen lägger jag mig på min säng och läser. För tillfället är det Harry Potter den andre (Gaha!) som ligger på mitt nattygsbord. Tihi. Den äger allt, vill jag påstå. Nu sitter jag här och skriver fast jag verkligen verkligen borde göra min matteläxa. Jag gör den snart. Om ett litet tag. Eller om ett ganska stort tag, eller nåt sånt. Jag sitter här och dricker en kopp te och käkar svartbröd (föresten måste jag komma ihåg att påminna pappa om att han skulle påminna mig att jag ska ha med mig svartbrödmackor till skolan imorn så att jag inte blir så jäklans hungrig) och det ät faktikst riktigt mysigt. Fast nu ska jag göra min matteläxa.
Jag älskar alla. Jag älskar mig själv. Jag älskar fotboll. Jag älskar ridning. Jag älskar mitt liv. Och jag älskar till och med matteläxan. Och speciellt älskar jag teckningen jag fick av Angelica idag. Gaha. Och min svarta skinnjacka.

/Agurt.

Sista dagen i frihet.

Sista dagen på sommarlovet spenderades i skärgården. Solandes på en brygga på en ö. Det var mysigt. Imorn börjar alltså skolan. Depp depp. Dessutom är jag alldeles solbränd på näsan efter idag (jag har till slut köpt en solkräm, nu ska jag bara lära mig att komma ihåg att använda den också). Fast det ska faktiskt bli kul att börja med alla aktiviteter igen och träffa alla skojjiga människor jag nästan inte träffat alls på lovet. Och så är det ju bara typ två månader till höstlovet, och efter det, ytterligare typ 2 månader till jullovet och så typ 1 månad efter det till sportlovet och sen så typ två månader till påsklovet och sen kommer nästa sommarlov. Och tänk alla helger och lovdagar som komma skall. Det här året kommer att äga.
Dessutom vann vi mot Ennebyberg igår med 3-1 vilket betyder att vi ligger tvåa i våran serie! :D

/Agen.

lisfis och korvilonius

åh, hallå. nu håller jag på att övertala carro och lisa att följa med mig till The Vioce-grejen i stan. det går ganska bra. faktiskt. om ni undrar så har jag telefonen i den ena handen så jag kan inte göra stora bokstäver.. intressant. verkligen.
dom ville. vi ska åka. snart.

hejsvejs.
7agen

Intelligent som jag (inte) är.

Hääjsan. Nya jeans vart det igår. Dom är asballa. Eller fina är dom i alla fall.
Idag ska jag ligga på stranden hela dagen och försöka att bli lite brun. Vi var ute typ hela dagarna på Åland men om jag är brun? Inte det minsta, faktiskt.. Och eftersom det bara är lite mindre en en vecka kvar tills skolan börjar så måste jag kämpa hela veckan dåra. Gaha.
Igår hade jag sönder mitt favvo-halsband. Det var tråkigt. Det var det där med det blå-vita ankaret på, för er som vet vilket jag menar. Jag är nog den mest klumpigaste och ointelligentaste som finns, tror jag bestämt. Jag hade köpt ett minneskort till telefonen (Svenne-E dåra) men hur jag en drog fick jag inte upp förpackningen. Så när vi satt och fikade fick jag upp ett pyttelitet hål men mer gick inte och då, smart som jag är, tog jag mitt halsband och började bända upp hålet med ankaret. Då gick ankaret av. Och förpackning gick inte upp det minsta. Surt, alltså. Måste åka till Guldfynd och se om man kan laga det på något sätt..

/Agurto.

Till den stora staden för handling av jeans.

Hade inte tänkt att sätta mig vid datorn men när jag var påväg ner till tvättstugan såg jag att datorn stod på så nu tänker jag bara skriva liiiite.. Hrm.
Idag ska jag in till den stora staden och handla jeans. Är i akut behov av nya. Nästan i alla fall. Sen ska vi ut och äta lunch med fastern och kuselinen som åker hem om några dagar. Sen vet jag inte.

Puss.
/Águrto.


Jo, ursäkta. Jag har hört att du är döv. Kan du vara snäll och berätta vad det betyder?

Nu är jag hemma från Åland igen. Det var skojj där. Tänker lägga upp lite bilder därifrån senare men nu tänkte jag bara skriva lite kort.. 
På väg hem på färjan hände en skojj grej. Det var en motorcykelklubb för döva människor som stod parkerade vid våran bil på färjan, så precis när alla gått ner till sina bilar och satt sig börjar mamma prata med dom döva människorna.

Mamma: Hur gör ni när ni vill viska med varann? Alltså typ om ni inte vill att alla ska höra (by the way inte så intelligent, för sen när hör man teckenspråk? x)) vad ni säger?
Döv kille: Vi ä Mamöö. Åby fässt. (På nått sett lyckades mamma lista ut att dom försökte säga att dom var från Malmö och hade varit på fest med 300 stycken döva personer i Åby. Hon förklarade det för mig efteråt, hur hon nu kunnat förstå det.)
Mamma: Ja men viska?
Den döva killen pekar på sina öron.
Mamma går in och sätter sig i bilen.
Mamma (till mig): Åh, men jag ställde en fråga och så svarade dom liksom bara på en annan!

Intelligent maddhär. Döööva. Man hör inte. Vem får förresten för sig att gå fram till en döv människa och börja snacka "vanligt" liksom? Inte så konstigt att han inte svarade på din fråga.. x)

KRAM,
/Agen.

Kära tomten..

..kan du vara snäll och ge mig detta underbara hår i förtidig julklapp? (och en svart skinnjacka skulle inte heller vara fel)

Bilden ?http://graceful.blogg.se/images/hm_1173275974.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

/Agen.

Åland imorn.

Jaa, nu är jag hemma från Emulen (kan inte sluta kalla henne det fast hon uppenbart inte gillar det, så typ lite små-förlåt till dig Emulen, jag menar Emma). Det slutade regna ganska snabbt efter att jag skrivit mitt inlägg så det var kanske någon solgud som läste mitt inlägg och tänkte att han, eller hon, skulle uppfylla min önskan om sol. Hur som helst. Imorn bär det av till Åland igen. Det ska bli mysigt. Sola, bada, mysa och äta massor av godis och god mat ända tills på söndag. Mysigt värre.

Puss.
/Agnes.

Allt är Lisfis fel.

Nu sitter jag här och vill cykla hem till Emulen. Men det går inte. För det första både regnar och åskar det och för det andra har jag bara mina vita högklackade skor här hos pappa och dom kommer att gå sönder så fort jag går utanför dörren i det här vädret. Suck, säger jag bara. Jag får helt enkelt vänta tills det har slutat spöregna. Jag undrar bara hur kul det är att sätta sig på cykeln då, när det står ute nu.. Hrm.. Och allt detta bara för att Lisfis (www.lisua.blogg.se) önskade att det skulle åska idag. (A) Bajs, alltså.

/Agurt.

Jag älskar Håkke Hell.


Jag minns att jag sprang.

Häjsan. Nu har Emulen åkt iväg för att skaffa ett nytt pass.. Hon väckte mig halv tolv (jag blev jättearg, jag trodde klockan var typ 8) och så gick vi upp och bakade scones. Det var gott. Hon kanske kommer tillbaka lite senare och då åker vi och badar, eller nåt..

Jag har en bok i min bokhylla som heter Jag minns att jag sprang. Jag köpte den för ungefär en månad sen på bokrean. Den kostade typ bara 40 kronor eller nåt så därför köpte jag den. Den låter helt supertrist när man läser på baksidan men framsidan är så himla fin och jag får välbehagliga rysningar när jag ser boken i min bokhylla. Det är skummt, men det är så. Framsidan är typ på en äng, det är natt och det ligger en gammal cykel slängd i gräset. Och så lyser det en massa stjärnor. Jag kommer nog aldrig läsa den men jag mår bra av att ha den i min bokhylla. Varje gång jag ser den blir jag glad.
Ja, nu vet ni det. Lyckost er, säger jag bara. I brist på roliga händelser..

/Agen.

I den stora staden med Monster-Emma.

Om du nu möjligtvis har läst Emulens blogg (emzh.blogg.se) så vet du antagligen vad som gjorts idag. Då kan du lika bra strunta i att läsa mitt inlägg och göra något nyttigare. Som en smörgås. Med tomater å gourka å bråkkåli. Fast om du inte har läst hennes eller vill ha lite repetition så ska jag nu berätta.
Jag fick skavsår redan när vi kommit till stationen i Rötet. Det var inte skojj så det första vi gjorde när vi kom till staden var att köpa skavssårsplåster på Apoteket. Det var dagens bästa fynd. För mina fötter, i alla fall. Mer av det jag köpte var, en rouge från Face stockholm (vilket påminner mig om när jag var i götet där det fanns en likadan butik, alltså, Face stockholm i Göteborg. Lite förvirrande för alla turister. Aren´t we in Gothenburgo? No we are in Estocolmo.), en väska från Ålhéns,  ett 3-pack (inte till magen dåra, för förövrigt skulle det vara väldigt fult med 3-pack. Men om det däremot skulle finnas 6-pack på förpackning skulle jag lätt köpa) steps, ett  3-pack småstrumpor (som så fint Emulen uttryckte det), 1 par hemlig sorts trosor (gahhaaaa!), en portmånä, ett halsband, oooch en mössa. En likadan som Emma hade faktiskt. Idag var ju inte direkt någon mössdag men typ förra veckan snöade det i Karlstad, eller typ i Göteborg eller något och då är det ju bäst att vara förberedd. Och så köpte jag en solbulle och en kanna chaite med skumm-mjölk på Vetekatten. Det ägde. Om du inte har läst Emulens blogg och vill veta vad denne köpte rekommenderar jag att du läser detta inlägg en gång till och sen går vidare till hennes (OBS! Bör dock bara läsas nån gång ibland då hon är väldigt påflugande med hennes besökssiffror här bredvid mig). Nu ska vi gå och handla mat, tror jag och sen ska hon sova hos mig. En mustash ska hon allt få för allt skryt (hoppas hon inte ser vad jag skriver). Imorn ska vi bada.

/Agen.

Snälla, skriv inte Rock-Emma. Det låter som om vi odödliga inte har någon humor. (GAHAAAA!)

Ååh!

image3
Alltså jag tänkte inte ha någon kändisblogg men jag läste runt lite i andras bloggar och fick syn på den här bilden. Åååh, säger jag bara. Friselyren var typ det finaste jag sett. åH, åH, åH! Älska flätor över huvudet säger jag bara. x)

puss,
/Ageneso.

Till den stora staden med Emulen.

Idag ska jag till stan med Emma. Det kommer att äga. :)

/Agurt.

Det var en gång tre korvbarn som var ute och seglade.. (och med dom var också två apor)

Idag har jag och kuselinen och min faster och min pappa och min käre bror Tompa varit ute och seglat. Det var skojj. Vi åkte till Grinda och badade och åt på resturang och sen tillbaka igen. Det var mysigt. Jag låg och solade flera timmar uppe på båten (jag bryr mig inte om att använda något båtspråk. Det är liksom ingen idé eftersom jag inte kan några andra ord än typ "mast".), förvisso hade jag solskyddsfaktor 30 för barn eftersom jag glömt min egna och inte ville få hudcanser så jag lånade min 5-åriga kusins, men jag blev nog lite brun i alla fall. Och så läste jag ut boken jag läste (intelligent det där lät då). Den var bra. Eller den var inte så jättebra egentligen. Slutet var kul men jag hatar böcker där det går dåligt för människan i boken och för henne det handlade om gick det verkligen dåligt. Typ hela boken igenom. Underbar och älskad av alla hette den. Den handlade om en misslyckad skådespelare som ljög om att hon var akrobat för att få jobb på dramaten med Ingmar Bergman som regissör. Förresten verkar allt handla om honom just nu. Han är typ det enda dom snackar om på radion och på tv ska alla hans filmer sändas.. Och nu i min bok också. Ingmar är ball. Eller var, kanske jag ska säga. Eller skriva.
På vägen hem från båten såg vi en skylt där det stod Lugnets Motorcrossbana. Det var skojj. Hur lugnt kan det vara på en motorcrossbana egentligen? x)

Puss,
/Trollunge.

Håkke Hell i mitt hjärta

Den 8/9 kommer Håkan Hellström vara på Gröna lund!! Snacka om att jag och Emulen kommer att befinna oss där då!
Håkke Hell i mitt hjärta. Liksom.

/Agurt.

Ego som jag är.

Nu bär det av till Åland.. Där ska jag stanna tills i alla fall på söndag. Kanske längre om jag får lust.. ;) Det kommer äga allt, och det bästa är att det kommer att vara sol där hela tiden! Jag tänker minsann bli brun den här gången. Var lite brun i början av sommaren men det har helt försvunnit efter allt regnandet. Är ju lite tråkigt att så fort jag åker så blir det sol här hemma.. Ego som jag är. (a)

Igår var jag hemma hos Emulen. Det var skojj. Vi kollade på Shrek 2 och åt popcorn. Det ägde. Sen så åkte jag på fotbollsträning. De var jobbigt. Fast det var också skojj, när det inte var jobbigt, vilket var typ, i drickapauserna. Hrm. Efter det åkte jag hem och duschade och åt mat och sen åkte jag hem till Carro. Det var skojj. Fast det var inte så skojj att cykla hem sen. Pappa ringde vid tio och sa "nu går jag och lägger mig, du har ju nyklar så kom hem när du vill", ungefär. Det kändes inte så bra när jag cyklade hem vid halv tolv. Det var kolsvart ute och jag hade ingen lampa på cykeln eftersom den har gått sönder (fast vi köpte en ny imorse. Zebra-power! Jeäh!) och min enda tanke var "om jag dör nu kommer ingen märka något förrsen typ imorn vid tiotiden och då kommer jag att ha blivit insläpad i en buske av någon läskig överfallningsman och blivit lämnad att ruttna och ingen kommer någonsin hitta min kropp". Fast det kom ingen läskig överfallningsman och jag lever fortfarande. Uppenbarligen alltså. ;)

/Agurt.

RSS 2.0